NERODÍME SE JAKO „TABULA RASA“

Sdílejte:

Toto téma se netyká jen rodičů, co plánuji rodinu či už maminek v očekávání. Týká se to každého z nás.
Každý z nás se vyvíjel a rostl v matčině lůně a ovlivňovalo ho vše, co skrze matku přicházelo z vnějšího okolí.
Ovlivňovalo ho také samotné nastavení matky. Její způsob myšlení, prožívaní, schopnost sebepéče a uvědomovaní si toho, že už nežije za sebe, ale má přímou zodpovědnost za rostoucí plod v ní, který díky všemu, co na něj působí vytváří způsob vidění světa dříve, než ho opravdu spatří.
Jeho způsob vidění světa, do kterého se narodí může být pozitivní či naopak.

Již v prenatálním období vznikají přesvědčení typu “Svět je pro mě přátelské či nepřátelské místo“.

V prvním případě bytost vidí věci takové jako doopravdy jsou. Umí se dobře orientovat v tom, co se děje a s přirozenou lehkostí se rozhoduje a řeší vše, co je třeba. V opačném případě má bytost pocit, že musí neustále bojovat, aby se uplatnila ve světě. Aby měla, své místo v rodině či ve společnosti, aby se cítila bezpečně a vyvíjí spoustu energie, aby vůbec přežila.
Toto vnímání se dá ovlivnit tím, jak se matka o sebe stará v době těhotenství. Jak vnímá sebe sama, jak brání sebe a tím své dítě před stresem, před emočním napětím, jak odpočívá a jak sama sobě dává pozornost.
Na to, jak uvidíme svět po narození a jak budeme schopni se v něm orientovat má určitě i vliv trans generační přenos, kdy se způsob péče o svou psychiku a tělo přenáší z matky na matku. O to více je důležitý následný vědomý přístup k sobě nejen v samotném období těhotenství.
To vše ukazuje na to, že se nerodíme jako tabula rasa = nepopsaný list, ale máme jasnou představu o tom, jaký je svět venku, se kterým buď budeme v souladu či bude naším nepřítelem.
Na to vše pak samozřejmě nasedá následná výchova a prostředí, ve kterém dítě vyrůstá. Vždy se tím již podpoří nastavené vnímání a vidění sebe i světa venku.
Buď se dá předchozí vliv zmírnit a poléčit ho či naopak ještě zhoršit.

In utero 3

Vše je na nás, a proto vědomé rodičovství má své důležité místo.
Vědomá příprava nejen fyzického těla, ale právě správné nastavení psychiky nejen ženy, ale i muže může radikálně změnit tvorečka, který přijde na svět.
Pokud chceme mít zdravou společnost, musíme přivádět na svět zdravě myslicí a prožívající potomstvo.

Mohlo by vás napadnout a co s tím, když už jsme na světě.

Odpověď najdete zde Metamorfní technika

A.I.@

CO NÁS ČEKÁ V ROCE 2024

Bližší informace k akcím:

Promítání filmu MOUDROST TRAUMATU

Kurz metamorfní techniky

Transformační Týdenní pobyt „Terapie na cestě“ v Itálii

Registrace a rezervace na online@zivotjakoduha.com nebo na tel. číslech 608 924 878 

Registrace