PŘESAHY ZELENÝCH POTRAVIN

Sdílejte:
Heart-gd9520de31_1280


Člověk se všeobecně zaměřuje spíše na věci, které ho tíží. Podle tohoto přístupu byla stejně tak vytvořena i tabulka účinků zelených potravin, která má mapovat nedostatky a potíže každého z nás. Princip je ten, že si každý vyplní políčko u příslušného problému, kterým trpí, popřípadě si doplní ten svůj osobní. Může tak na první pohled vidět, jak mu zelené potraviny mění kvalitu života.

Zelené potraviny mám ve svém životě od svých 20 let. Tu NAŠÍ značku užívám od roku 2014 a má volba byla správná. Rozdíl jsem pocítila už jen při ochutnání, a to mi dalo jasnou informaci o tom, že je to pro mé tělo to správné.

Sama jsem rychle začala vnímat co se v mém životě mění. Všímala jsem si, že nemám tolik hlad a když si dám ječmen před během či plaváním, tak mám pocit, že mi nohy nad zemí létají a voda se mnou vytvoří spojení. Když už jsem se zmínila o užívání zelených při sportu tak dodám, že chlorellu beru cca 1 hod po sportu. Chlorella mi pomůže vyplavit vše co se aktivitou uvolnilo a pomůže v rychlejší regeneraci tkání. Zkuste sami a uvidíte ten rozdíl.

To, že mi zelené dodaly energii je asi první očekávaný efekt. Tak se i stalo a začala jsem vnímat co mi zelené začínají přinášet dál. A to: 

ZMĚNU MYŠLENÍ. Začala jsem opouštět vnímání toho co mě tíží a začala si všímat více toho, co mi přináší.

Vše je vývoj, a i mě to trvalo spoustu let, jak vidíte, ale inspirací k napsání těchto řádků jste mi byli vy. Moji klienti. Moji přátelé, protože více jak s polovinou jsem v užším vztahu. Ať už v mém životě tito lidé byli dříve nebo jsme se seznámili díky zeleným potravinám, stali jsme se přáteli a naše vztahy se prohlubují a sílí. Tzn., že zelené VYLEPŠUJÍ MEZILIDSKÉ VZTAHY A PROHLUBUJÍ DŮVĚRU MEZI NÁMI.

Lidé, kteří svůj život vezmou do svých rukou a začnou svůj život VNÍMAT, začínají pozorovat, jak se jejich potřeby mění.

Někoho k tomu dovede nemoc, někdo hledá způsob, jak svému tělu dát něco víc.

Pozorováním jsem zjistila, že jde právě o tu skupinu lidí, která se posunula do horní části Maslowovy pyramidy potřeb, do které patří vedle osobního růstu, osobní naplnění, zkoumání svých životů a hledání cest k jeho naplnění. Buď se seberozvojem už zabývají nebo jejich prvním krokem je právě rozhodnutí začít užívat ZELENÉ POTRAVINY

Myslím, že jsme na tyto změny nastaveni evolučně. Když se podíváme několik desítek zpět do minulosti, co naši předkové řešili? Zajištění základních potřeb (první rovina Maslowovy pyramidy potřeb). Starali se o to, aby měli co jíst a kde v bezpečí přespat a přežít.  V dnešní době není tak náročné zajistit jídlo a střechu nad hlavou. Člověk má tak prostor zabývat se vyššími principy života a zaměřit se více na své osobní potřeby a obrátit se do svého nitra a hledat odpovědi na ty své osobní otázky.

Člověk si vnese užíváním zelených potravin do života řád. Každodenní rituál míchání zeleného ječmene a chroupání či polykání chlorelly vede člověka k vědomé pozornosti, co do svého těla dává.

S tím je spojeno i to, co ze svého těla vypouštím.

Člověk po nějakém čase začne vnímat, že nejde jen o jídlo, které vyživuje či naopak zabíjí naše tělo, ale jde i o informace a energie lidí, kterými se obklopujeme.

Začneme si vybírat co chceme vědět, co poslouchat a od koho. A tím se s další přirozeností mění naše kvalita života.

Proto jsem vytvořila druhou tabulku PŘÍNOSŮ užívání zelených potravin, kde se zaměřuji na pozitivní náboj, který nám do života vnesou právě zelenáči. 

Člověk je nastaven na vnímání problémů, NE na vnímání přínosů. Je potřeba toto nastavení měnit.

Každý trpíme nějakým problémem a pokud nás něco trápí, tak na to neustále myslíme, nebo nám bolest ani nic jiného nedovoluje. Jakmile se ale dostaneme do svého přirozeného stavu, připadá nám to tak samozřejmé, že nám vůbec nepřijde, že to kdysi bylo jinak. Na potíže, bolest či problém si prostě nevzpomeneme.

Proto je dobré mít vše zapsané a vědomě přistupovat k sobě v této otázce vnímání sebe sama.

Takto jsem provázela své klienty a takto jim vysvětlovala, proč je dobré si zaznamenávat své potíže. Teď jsem došla do bodu, že je stejně dobré ne-li podstatnější si začít zapisovat co nám naopak přibylo, když denně pijeme a polykáme zelené zdraví. Tím se naše orientace na to, co nás trápí bude měnit na to, co nás baví, posiluje a z čeho máme radost.

Pro inspiraci tabulku přikládám a vy sami si podle svého sledujte další přínosy, které jsou pro vás tím vaším posunem vpřed. Svým klientům ji ráda pošlu k možným úpravám.

Každý jsme jiný, jsme jedineční a každý máme své individuální potřeby a přání.

Inspirací k napsání tohoto příspěvku byly dvě kamarádky. Martina a Monika. Obě začaly vnímat, že nemají tolik hlad a že nemají chuť na uzené potraviny. Martina mi to sdělovala s rozzářenýma očima(které má často), že mi docvaklo, že už jsem tato slova od svých klientů, přátel slyšela mockrát a tím se mi pospojovaly další souvislosti výše popsané.

Čím méně škodlivých látek budeme konzumovat, tím jich méně budeme vypouštět, a to v podobě nelaskavých slov a prožíváním negativních emocí.

Zelené potraviny v sobě nesou informace v souvislostech. Sami jsou v souvislostech poskládané a kdybychom z nich vyndali jednu složku, jejich přínos by byl stejný jako chemicky vyrobené doplňky.

Příroda je jediný úkaz, který ví, co dělá a já děkuju za to, že jej můžeme využívat a doufám, že to bude hodně dlouho.

A pokud stále váháte s užíváním zelených potravin, prostě je zkuste a teprve potom si vytvořte názor.      

  Svůj vlastní!

V případě zájmu o produkty mi napište.

A.I.@

CO NÁS ČEKÁ V ROCE 2024

Bližší informace k akcím:

Promítání filmu MOUDROST TRAUMATU

Kurz metamorfní techniky

Transformační Týdenní pobyt „Terapie na cestě“ v Itálii

Registrace a rezervace na online@zivotjakoduha.com nebo na tel. číslech 608 924 878 

Registrace