MÝTY O ZELENÝCH POTRAVINÁCH ANEB CO NÁM DÁVÁ PŘÍRODA.

Sdílejte:

ZELENÉ POTRAVINY NEJSOU  potravinovým doplňkem. Jsou to POTRAVINY, jak už z názvu vyplývá. Je pravda že mnohdy je název zavádějící, ale v tomto případě přesně vystihuje jejich podstatu.

K napsání tohoto článku mě přivedl pohled mnoha lidí, kteří chápou ZP jako čistící kúru pro detoxikaci organismu a nebo jakýsi potravinový doplněk, který něco jak už opět název napovídá doplňuje. V lékárnách dostanete potravinové doplňky ve formě tablet, šumivých tablet, želatinových tobolek nebo v podobě sypkého prášku. Tyto doplňky mají něco doplnit. Nejlépe to, co v organismu chybí. Co nám chybí, nám řekne lékař, který to zjistí z krve. Proč nám to chybí, už nám ale neřekne. A zde je ten základní problém.

Odhalit souvislosti, které v těle probíhají umí pouze tělo samo, které na nedostatek něčeho či jako reakce na něco, zareagovalo nedostatečnou funkcí ať už orgánovou čili tělesnou nebo duševní.

Aby tělo správně fungovalo, tak k tomu potřebuje stavební kameny, stejně jako když chcete postavit dům, tak bez malty to asi jen s cihlami nepůjde. Je zapotřebí  pojivo a aby se pojivo spojilo, je potřeba více než jen voda. Každá látka má své specifické vlastnosti a tak jako písek absorbuje vodu a vápno s cementem vše propojí, tak i jednotlivé látky v těle jsou schopny se vstřebat pouze za pomoci jiných sloučenin, aminokyselin, které tělu také chybí, nebo si je tělo vyrábí samo z toho co mu dodáváme. Když mu to nedodáme, tak si to nevyrobí a jsme zase na začátku. U zdroje.

Co přesně v těle probíhá bychom asi věděli, ale západní medicína tyto poznatky  při léčbě nemocí  moc nevyužívá. 

Protože ani výzkum není schopen určit, co všechno  obsahuje třeba taková mrkev (co vše na sebe navazuje v jejím složení) a které látky jsou tak účinné při léčbě rakoviny. V Americe existují specializovaná centra, kde se léčí tato i jiné nemoci právě z lisované šťávy z mrkve a červené řepy. Tento druh zeleniny obsahuje něco, co chemicky vyrobit prostě nelze. To samé platí i pro chlorellu a ječmen. Zelenina je pěstována za nejčistších podmínek a lisována pod vysokým tlakem, aby se zužitkovala největší část zeleniny.  Stejně tak se lisuje i zelený ječmen.

Další věcí je  využitelnost těchto složek v lidském organismu. Na to nám také pomohou studie, které prokazují, že využitelnost , tudíž vstřebatelnost chemicky vyrobených látek je minimální a tělo je dokonce více zatíženo neboť není schopno přebytečné množství těchto chemicky vyrobených látek vyloučit. Látky se pak ukládají v těle (tam, kde nemají) a způsobují kalcifikace, vápenatění cévních stěn, kameny a problémy s klouby a svaly. Přírodní zdroje vitamínů a minerálů tělo využije podle toho, kolik potřebuje  a zbytek bez problémů vyloučí.

Doplněk má tedy něco doplňovat, ale v podstatě nedoplní. Potravina jako taková obsahuje vše, co tělo potřebuje a využije a tím pádem doplní to, co chybí. Tělo je chytré a má schopnost sebe regenerace. Ví, co má přesně opravit, pokud mu napomůžeme a chybějící látky doplníme. Když nevíme co přesně chybí, doplníme všechno. Ale ne jednotlivými potravinovými doplňky, ale hromadně potravinami, které vyrostly tak, jak přesně potřebují naše těla.

Stejně jako je lidské tělo chytré, tak je i příroda. Ví, co  potřebuje pro svůj život a my její dary jen využíváme.

Jsem vděčná a začínám si to uvědomovat každý den, co všechno mi příroda poskytuje. V těchto týdnech trávím spoustu času v lese, dál od civilizace a cítím jak na mě příroda působí. Je všude kolem nás a to i ve městech, kde většina lidí nachází svůj smysl života. Nejsou to jen lesy, potoky a studánky co tvoří přírodu, ale vzduch a voda z kohoutku, která se k nám dostává z přehrad. To jediné si ve městech z přírody uvědomujeme. Je mi smutno z toho, jak se chováme k přírodě jako k samozřejmé věci, která tu je a nepřipouštíme si možnost, že tu nebude. Ano, nebude, pokud se k ní budeme chovat nadále tak, že nám bude jedno co konzumujeme, kde to co jíme vyrostlo a co k tomu vše bylo použito.

Vše je koloběh. Koloběh života. Zplození, narození, růst, smrt. Stejný koloběh se děje u všeho co potřebujeme pro život. A tou potřebou je strava. Něco zasejeme, ono to vyroste, my sklidíme, sníme to, zbytek vyloučíme a jedeme dál. Kam se ale to, co jsme vyloučili dostane? Napadlo vás to někdy? Co do té půdy jde zase zpět našimi výkaly a vším co v životě používáme? Vše špatné co vypěstujeme a vyrobíme, sníme a zase vrátíme zpět.

Jak z toho ven?

Jednoduše. Pěstovat to dobré, jíst to dobré, vylučovat netoxické a tím posilovat planetu, aby nám ty dary mohla dávat dál.

A teď jsme se oklikou, ale v souvislostech  dostali k zeleným potravinám. Zelená je barva života. Chlorofyl je tím zázrakem, nosičem kyslíku, bez kterého by nebyl život.

Zelené potraviny jsou POTRAVINOU  jako ostatní zelenina či jiné jídlo. Na rozdíl od jiné zeleniny či dalších druhů potravin obsahují něco, co tělo potřebuje nejen k zajištění  základních procesů, ale obsahují něco navíc co tělu zajišťuje pravidelnou očistu od všech negativně působících vlivů z prostředí ( těžké kovy, oxidanty, toxiny, konzervanty, záření, atd.). Zároveň také pomáhá regenerovat tkáně (obsahuje růstový faktor), které se vlivem základních metabolický procesů poškozují. Podporuje orgány v jejich funkci, tvorbě základních hormonů jako je inzulín, který je tvořen ve slinivce, hormony nadledvinek, jakým je například kortizol, který v těle bojuje se stresem nebo hormony štítné žlázy .

Pokud nebudeme přirozeně orgány podporovat my a budeme jim dodávat uměle vytvořené preparáty, jasně tím orgánům dáváme informaci, že je nepotřebujeme a ony mohou umřít, jak se také stává.

Proto zelené potraviny patří do základního každodenní jídelníčku všech tvorů, pokud se máme na tolik rádi a chceme si zachovat zdraví a svůj život prožít kvalitně.

Já  svůj den začínám šťávou z malého ječmene a k tomu chroupu chlorellu. Pokud se cítím unaveněji a nebo na mě takzvaně něco leze, nebo prožívám psychicky náročné období, tělo samozřejmě potřebuje více energie a více posílit. V tom případě nejen že zvýším dávky zelenáčů, ale sáhnu i po dalším PŘÍRODNÍM pomocníkovi, jako je Vit. C, zázvor, cibule nebo česnek, nebo byliny. 

Pokud tělo chceme detoxikovat, musí být především vyživené. Detoxikace je pro tělo stres a pokud nebude mít tělo dostatek živin, aby bylo schopno škodlivé látky vyloučit, bude oslabeno a tím i jeho imunita.  A to detoxikací docílit nechceme. Chceme tělo očistit, aby mu bylo lépe. Nebo ne?

Kvalitní zelené potraviny  zajistí plnohodnotnou výživu a zároveň se postarají o očistu. Pak je tělo připraveno na případné další očisty, které jsou  krátkodobé a zaměřené většinou na jeden orgán.

Zelené potraviny jsou ZÁKLADNÍM stavebním kamenem pro tělo!

Více informaci najdete zdeZelené potraviny

A.I.@

CO NÁS ČEKÁ V ROCE 2024

Bližší informace k akcím:

Promítání filmu MOUDROST TRAUMATU

Kurz metamorfní techniky

Transformační Týdenní pobyt „Terapie na cestě“ v Itálii

Registrace a rezervace na online@zivotjakoduha.com nebo na tel. číslech 608 924 878 

Registrace