POKRAČOVÁNÍ MÉHO PŘÍBĚHU

Sdílejte:

Ve střevech sídlí imunita, proto je počátek všech neduhů ve střevech. Struktura buněk ve střevech je stejná jako v mozku, proto jde právě o to jak vstřebáváme, zpracováváme nejen jídlo, ale i informace- viz stres a přístup k sobě. Toť ve zkratce spojení s psychosomatikou.

Detoxikační kůry výplachy střev jsou velkým přínosem pro tělo. Sama jsem se změnou stravy, zařazením detoxů do života a samozřejmě změnou myšlení uzdravila. Moje anamnéza je tak na 3 A4, ale v krátkosti vám napíšu, s čím jsem se 15 let léčila. Léčila západní medicínou, ale až po přechodu na alternativní přístup k nemoci jsem se vyléčila. Mou diagnózou byla Endometrióza IV. stupně. To mělo za následek 10 operací spojené s hormonální léčbou na zastavení menstruačního cyklu. Nejprve formou antikoncepce a po té 3x navození umělého přechodu. Moje imunita byla tak oslabená, že jsem chytla kde co. Neustálé infekce, EBV virus, Cytomegaloviru, náběh na mononukleózu, únavový syndrom, oslabenou štítnou žlázu, plicní chlamydie, která vyústila v revmatoidní artritidu na rukách. Po 30. roce věku se přidala prekanceróza děložního čípku. Nález byl tak špatný, že ihned následovala první konizace. Histologie z ní přinesla ještě horší nález a museli přistoupit k dalšímu zákroku. Rok jsem „bojovala “ o dělohu. Dnes mám jeden vaječník a jeden vejcovod, část recta a rectosigmatu mi museli odstranit. Vývodu jsem „unikla“ 8 hodinovou operací – plastikou střeva. Poslední co mě schvátilo byla revmatoidní atritida na rukou a po dvou letech užívání léků a zvyšování dávek, bez mimořádného efektu, už jsem si řekla dost a vydala se svou vlastní cestou.

Ano výživa je důležitá. To, co jíme je základním stavebním kamenem pro funkce našeho těla. Jsem vystudovaná dětská sestra, o těle toho dosti vím, hlavně ze samostudia po rozhodnutí, se na své tělo podívat jinak, než k němu přistupují lékaři. Tělo jsem měla tak zanesené chemií, že první co bylo důležité jej očistit. Člověk jen musí vědět jak, aby tělu neuškodil ještě více. Tělo je potřeba správně vyživit, než jej začnete detoxikovat.  Detox je pro tělo stres a pokud je tělo už tak špatně živené a je oslabené, je to pro něj zátěž dvojnásobná. A pokud začnete s detoxem, ať už bylinami, zelenými potravinami(těmi se zabývám a více informací si můžete najít v záložce Zelené potraviny), tak je dobré tělu pomoci se těchto škodlivin zbavit rychleji, např. výplachem střev. Opět zdůrazňuji, že je důležité vědět jak.

Do jídelníčku je určitě dobré zařadit i další potraviny jako je více ovoce a zeleniny v bio kvalitě a nejlépe v syrové podobě a v podobě odšťavněných šťáv. U česneku a  cibule bych se trochu zastavila. Jsou to přírodní antibiotika, tak se doporučuje po nich sáhnout až při nějaké infekci. V kuchyni je cibule a česnek hojně užíván, zvláště v té naší české, kdy je základem spousty pokrmů. Takto zpracovaná cibule, je ale pro zažívání zatěžující. Tak se přikláním ke konzumaci za syrova ať už jako prevenci nebo při léčbě nějakého neduhu. 

Dnes jsem přes 4 roky (od roku 2012) zdravá a neberu žádné chemické léky. Pracuji dál na sobě, hlavně právě v oblasti myšlení a zpracovávání vjemů z venčí. Pokud je moje tělo oslabené,( jsem stále jen člověk, který má emoce :-)), tak sahám po přírodních pomocnících jako je aromaterapie, byliny, půst, a pravidelně baštím zelené potraviny, které mi udržují právě moje střeva v dobrém stavu a posilují tak spolupráci párových orgánů a všech procesů v těle. Přes deset let nejím mléčné výrobky- po operaci střev mi někam zmizel enzym na štěpení mléčného cukru- Laktózy. I když ten mizí vlastně všem po ukončeno cca 4 let. Máme ho pouze na rozložení mateřského mléka. Jedla jsem bezlaktózové výrobky, ze kterých jsem pomalu ustupovala a moje zdraví se začalo ještě více upevňovat. Dnes jím občas sýry a tvaroh a sama si dělám přepuštěné máslo ghí na vaření či přímou konzumaci. Jinak používám výhradně rostlinné výrobky.

 Samozřejmě nejím maso. Přestalo mi chutnat a to hlavně po proniknutí do práce s energií. Maso se dá krásně nahradit spoustou jiných surovin. K tomuto postoji jsem dospěla postupně. Člověk se vyvíjí a ke všemu dochází svými zkušenostmi a když začne sám sobě naslouchat a ne jen svému okolí (rodiče, lékaři, učitelé), je si sám svou vlastní autoritou, tak pak také dokáže rozpoznat, co jeho tělo potřebuje. Opravdu potřebuje.

Ohledně té očisty mě ještě napadlo zmínit důležitou věc a to je ta, že denně naše tělo nezanáší jen léky a potraviny, ale také voda, vzduch a vše co denně používáme. Voňavky, dekorativní kosmetika, mycí prostředky, krémy na tělo, zubní pasty a ústní vody, které obsahují kovy a tak bych mohla pokračovat. Pokud je tělo přesyceno veškerou touto chemií a my mu přidáme ještě něco navíc léky a špatnou stravou, tak je na nemoc zaděláno natotata. Tělo nestíhá odbourávat toxiny a těžké kovy, detoxikační orgány začínají slábnou a tělo se ještě více zaplavuje bordelem.

 Proto jsou důležité pravidelné očisty a prevence, kterou já vidím v užívání zelených potravin.

S nimi mám mnohaletou zkušenost( přes 25 let) a tak vím, jak je důležitá kvalita a rozdíl jednotlivých značek. Stejně jako v kosmetice a potravinách nebo v kvalitě služeb či přístupu odborníků nebo lékařů.

Tak vybírejte pečlivě a svému tělu dejte jen to, co si zaslouží, když od něj požadujete výkon a vlastně to základní. ŽIVOT.  

A.I.@

CO NÁS ČEKÁ V ROCE 2024

Bližší informace k akcím:

Promítání filmu MOUDROST TRAUMATU

Kurz metamorfní techniky

Transformační Týdenní pobyt „Terapie na cestě“ v Itálii

Registrace a rezervace na online@zivotjakoduha.com nebo na tel. číslech 608 924 878 

Registrace